Profillänk på Facebook

torsdag 21 april 2011

Skärstorsdag och Silviakaka


Idag har jag bakat medans Liam sov. Det fick bli en Silvia kaka. Snabbt och enkelt och super gott :) Det tycker vi om!


Detta recept är för en rund springform men man kan även baka i långpanna (dubbla receptet isåfall)

2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr
100 g margarin
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.Ställ in i ugnen i 175 grader, i 30 minuter.

Gör glasyren:
Smält margarin i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar